dissabte, 9 de juliol del 2011

Viatges paral·lels

El primer torn de cooperants viatgers estava dividit en dues expedicions: AirFrance (els matinadors que sortien a les 7 del matí) i RoyalAirMaroc (els de migdia). Cadascú amb una ruta diferent, ens haviem de reunir el matí següent a l'aeroport de Malabo per viatjar junts cap a Bata.

Els matinadors d'AirFrance van superar els nervis de la sortida al Prat per centrar-se en la gimcana que els esperava a París. Canviar de vol en menys d'una hora, d'una terminal a l'altre. Corredisses per l'aeroport, Raúl amb el cinturó a una mà i amb l'altre aguantant-se els pantalons que li queien, convèncer a les hosteses que els deixessin saltar les cues... i quan semblava que ho havien aconseguit, 5 minuts abans de la sortida del vol, resulta que ja els havien cancelat els bitllets perquè pensaven que no arribaven!!! Al final han aconseguit arreglar-ho i entrar a l'avió aguantant les mirades poc simpàtiques dels viatgers que han vist retrassat el seu vol... tot i que les maletes no han corregut la mateixa sort (això ja entrava dins els plans... d'alguns).

Mentre uns corrien per l'aeroport Charles De Gaulle els companys de l'expedició RoyalAirMaroc pujaven tranquilament al seu vol al ritme de música àrab amb destí a Casablanca, la primera parada. Llargues cues d'espera al control de passaports per relaxar-se una estona a la gespa marroquí per unes hores... unes quantes hores d'espera... i després cap a Malabo amb una altra parada tècnica a Libreville (sí, primer baixar cap a Gabón per tornar a pujar...).

Els plans deien que mentrestant els companys de l'expedició AirFrance haurien comprat els bitllets de Malabo a Bata però en pocs minuts es van adonar compte d'una màxima guineana: Aquí no hi ha plans, mai saps el que pot passar ni quina és la propera anècdota que et depara el destí :) per això ens agrada aquest país no? Guinea és diferent.

De moment, el Salomón ens ha acollit a casa i hem aconseguit vols gràcies a un contacte (per variar, els contactes sempre ajuden) per volar cap a Bata demà al vespre. Hem aprofitat el dia per donar uns tombs per la capital, veure el mercat, prendre un café amb llet (condensada o en pols, el clàssic de l'any passat), ens hem preparat un dinar de "migas" (aviat penjarem fotos, avuí les condicions no ens ho permeten) i inclús hem tingut temps de començar a planificar les graelles de torns del casal mentre dos de nosaltres anaven a l'aeroport a reclamar les maletes... una feina senzilla no? Aquí no. A meitat de camí la carretera tallada perquè havia de passar "el gran jefe", potser en uns minuts, potser en unes hores, potser qui sap... demà? Ja ho hem dit, a Guinea no es pot planificar. Mitja volta i cap al bar, a testar una Castel de les que ens van recomanar els antics cooperants.

Ara mateix estem al Centre Cultural Francés de Malabo (sí, aquí tenen wifi gratis :D) gaudint d'un espectacle de dança i música de la mà dels xavals del barri. Impressionant com es mouen aquests nois, com sempre, QUINA ENVEJA!

Disculpes de part de tots els que no ens hem comunicat amb la família... hem tingut algun problema amb els telèfons i sembla que els SMS no arribaven. Seguirem actualitzant quan siguem a Bata!! Si tot va bé... demà; però aquí mai se sap :)

7 comentaris:

Lionkingyeah! ha dit...

Buaaaaa! Enveja ens doneu vosaltres a nosaltres!

Genials els petits imprevistos que fan que tingueu més ganes d'arribar a Aldeas i començar amb els nens...

Ens veiem en 17 dies guap@s!!

Lionkingyeah! ha dit...

Sóc la Laura, per cert!!

Elena Verdú Martínez ha dit...

Guineaaaaaaaaaaaaa!!!
Això és Guinea gent!!!
Per molta planificació que es tinga.. sempre deixa pas a IMPORVISAR. Què gran Salomon!! Be disfruteu de Malabo.
Elena

Caro cañellas ha dit...

ieeeeeeeeei!!
Aquí la Mami Guineana al habla!!!! ja que veig que no us diuen res, que sapigueu que ja estan a Bata!!!

Les anecdotes ja les deixo a carrec seu!! estan en bones mans. Espero! :P

Benvinguts a Guinea, i els que falteu!! anims que ja queda poc!

Caro

Anònim ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=m7s0BCjqzwI&feature=related

Saben aquel diu...esto es un home que vol un entrepa de llom, pero nomes sense tomaquet i oli, i si pot ser el pa tostadet...i li diu el seu company de viatge http://es-la.facebook.com/people/Dina-Medina-Medina/100001964155782

Anònim ha dit...

Marta, ja saps qui sóc, que tal el primer dia amb els nens?, segur que estan molt contents de la vostra arribada. Cuideu.vos molt i disfruteu, i L'Anna ja arribat sense complicacions, Petonets de la famili. Bé segurament trigarás a llegir-lo pero avui és dia 13, saps q el dimecres 20/7 dinarem junts el Ilde, la Mercé y en Joan. Fins aviat.

Anònim ha dit...

aventures guinenanes.... como no!

disfruteu a tope!

Alba Asensio